fredag 17 april 2009

Här händer det inte speciellt mycket


Har haft noll och ingen inspiration på skrivfronten den senaste tiden. Inget fel med det men någon kontinuitet bör man ju ha på sin blogg för att den ska fylla någon funktion. Får bli en kort resumé över vad som hänt den senaste tiden:

-I söndags var jag på BA i Malmö och drack en Stone IPA och en Stone Ruination. Ölen var hyffsat fräsch, tappad på flaska i november 2008, och hade gott om sting kvar. För första gången så kom jag på vad humlebeskan i ovanstående öl påminde om, tänk er den peppriga hettan i ruccola så är ni hemma. Sanslöst gott var det i varjefall och är man ute efter en IPA med riv så fungerar bägge alldeles utmärkt. Ruination är på sina ”nätta” 7,7% en riktig tungviktare i humlebomb kategorin, är nästan så besk att smaklökarna skrumpnar ihop.

-Har precis lyckats övertala en polare som är i New York att köpa med sig lite öl åt mig. Om allt går vägen så kommer jag få hem två flaskor Stone 12th Anniversary Bitter Chocolate Oatmeal Stout, en flaska Stone Sublimely Self Rightous och en ännu så länge okänd flaska.

-Blir en vertikalprovning på Behemoth, har en flaska 2007 och 2009 stående hemma och nu väntar jag bara på att få hem en 2008. Har inte testat Behemoth förut och har inte en susning om åldern påverkar ölen positivt/negativt men det blir kul att testa. Får se om man klämmer in en Oatgoop/Hvedegoop i provningen när man ändå håller på, alltid kul med lite temakvällar.

-Peppar brorsan att köpa på sig lite roliga belgare till ölkällaren, lutar åt att det blir lite Rochefort 8:a och 10:o, Westmalle Dubbel och Maredsous 10 men vi får se vart det landar.



-Fransmän kan annat än dricka vin och käka groddlår, med Gojira visade de att de kunde lira modern metal. Har hittat ett till bra exemepl i Hacride, ett band som blandar influenser från Meshuggah, TOOL och ovan nämnda Gojira. Har inte hört mer en ett par låter men det låter riktigt lovande så jag ska ta och sponsra bandet med ett skivköp här framöver; förhoppningsvis är hela plattan bra.

/Markus

3 kommentarer: