onsdag 22 december 2010

Nu är det jul igen...

...och inga hyllor är fixade till källaren. Efter ett misslyckat försök att svetsa ihop något själv (blev för mycket jobb) så blir det några enklare hyllor från Claes Ohlson som med hjälp av lite modifiering (vinkelslip) borde passa som hand i handske. Ska kapa dem så de går in i källaren som inte är mer än ca 120 cm hög.

I somras upptäckte jag, till min stora fasa, att kronkapsylen på en Stone Imperial Russian Stout börjat rosta. Fukten i källaren hade till slut bestämt sig för att pajja våra öl och det var ju ingen vidare roliga upptäckt. Att lagra sönder något tycker jag är helt ok, då har man ju själv varit dum nog att inte dricka upp ölen i tid, men att låta moder natur förstöra gudadrycken genom rostangrepp är inte ok. Som ni ser på bilden nedan har jag och brorsan löst problemet med hjälp av lite julig buteljlack:Alla flaskor är inte klara ännu men innan julhelgerna är slut ska vår öl vara räddad för framtida generationer(nåja). Lacken är väl sådär smidig; lätt att få på plats men ett helvete att bli av med. Glöm det mjuka vaxet man kan hitta på Three Floyds flaskor och liknande, lacken är hård som granit och det blir ett jäkla massa skräp som sprätter överallt när man ska ta bort den. Har någon hittat något mjukare vax som inte kostar multum så lämna gärna ett tips.

-Dagens jippie: Yeti finns återigen i våra butiker. Helt sjukt att en av världens bästa amerikanska Imperial Stout finns på var och varannan glasbank. Saint Agur + pepparkaka + Yeti = julstämning på topp.

-Dagens usch, fy, tvi och bläh: Mohawkserien och BrewDog. Say no more…

/Markus

16 kommentarer:

 1. Röd buteljlack = Ölporr ;)

  Hur är temperaturen i er källare då det är lite kallare vinter än vanligt?

  SvaraRadera
 2. Temperaturen just nu ligger på ca +3 grader och då är det -24 grader ute. Sjunker det till minus 30 så hamnar vi strax över nollsträcket. Inte optimalt på något vis men ölen fryser åtminstone inte.

  SvaraRadera
 3. Looking for hiring web designer or web developer for maintain your pre developed web site. Contact us we provide web developer & web designer hiring service.
  Professional seo services

  SvaraRadera
 4. https://chihuahuapuppiesonsale.com
  https://yorkiespuppiesforsale.com

  SvaraRadera
 5. İstanbul Masaj olarak siz değerli müşterilerimize En iyi ve En kaliteli masaj hizmetleri vermekteyiz.

  SvaraRadera